Politica de retur

Politica de retur a produselor si serviciilor

Conform dispozitiilor Ordonantei de Urgenta nr.34/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii orice client care a achizitionat online produse comercializate pe site-uri specializate are dreptul de a denunta contractul la distanta in termen de 14 zile .

Prin contract la distanta se intelege contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.

Serviciile medicale sunt transmisibile oricarei rude/prieten. Consumatorul are obligatia sa anunte in scris intentia de reprogramare sau anulare cu 5 zile lucratoare inainte de data programarii, in caz contrar prestatorul nemafiind obligat sa returneze jumatate din costul serviciului medical achizitionat. Dreptul de retur in 14 zile se adreseaza doar clientilor care au achizitionat produse online si nu se adreseaza clientilor care au beneficiat de consultanta telefonica prealabila, deplasari la domiciuliu/proiect/lucrare, proiecte dialux, monstre etc.

Dreptul de renuntarea la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.

Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga: data achitarii serviciului medical.

Obligaţiile care revin prestatorului se servicii în cazul retragerii:

Prestatorul rambursează jumatate din suma pe care a primit-o drept plată din partea consumatorului, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului în conformitate cu dispozitiile legii. Aceasta obligatie nu este valabila in cazul in care consumatorul nu se prezinta la programare sau nu anunta in scris intentia de reprogramare sau anulare. Prestatorul trebuie anuntat de aceste intentii cu 5 zile lucratoare inainte de data programarii. Adresa de email a prestatorului este stefarimed@yahoo.com .

Prestatorul rambursează sumele menţionate prin OP in contul IBAN furnizat de catre consumator fara a fi în sarcina prestatorului plata de comisioane necesare rambursării.

Fără a aduce atingere primului paragraf al prezentei sectiuni, prestatorul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de prestator.

Obligaţiile consumatorului în cazul retragerii

Conform Ordonantei nr. 34/2014, consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepţia cazului în care profesionistul acceptă să suporte acele costuri sau în care prestatorul nu a informat consumatorul că aceste costuri trebuie suportate de consumator.

Exceptări de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere, în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:

– contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;

– furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

– furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;

– furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

– furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;

– contractele în cazul cărora consumatorul a solicitat în mod special profesionistului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, profesionistul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de consumator sau furnizează alte produse decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau produse suplimentare;

– contractele încheiate în cadrul unei licitaţii;

Daca veti nelamuriri privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email.

Politica de Confidențialitate | Politica de Retur | Termeni și condiții